×
 

5 idei pentru a fi (mai) stylish în ținutele casual

12 Feb 2024 22:24 | General | 164 Vizualizari
5 idei pentru a fi (mai) stylish în ținutele casual

Majoritatea persoanelor cu care lucrez pun pe primul loc confortul atunci când își aleg ținutele.Dar toate își doresc să se exprime prin stilul lor personal.

Așa că..confortabil nu se traduce prin banal, nu?

Azi m-am gândit să vin la tine cu 5 sugestii prin care poți avea un look comod, dar și cool sau chic.

  1. Nu uita de accesorii

Și când scriu accesorii mă refer la tot ce pui pe tine în afară de haine, nu doar la bijuterii. Chiar poți să pornești crearea unei ținute de la o curea, de exemplu, sau de la o pereche de cizme cowboy. Aici includ și broșele sau paltonul, trenciul și geaca de piele.

Ne este foarte ușor să ne îmbrăcăm cu haine care nu au detalii, cu croieli foarte simple, iar apoi, pentru că nu suntem sigure cum să o facem, nu mai adaugăm nici un accesoriu. Dar ele ajută la crearea unui punct focal, un centru de interes.

Și bijuteriile fac o mare diferență, adăugarea unui colier, mai multe broșe într-o anumită arie sau o pereche de cercei statement va crea o zonă de interes minunată ținutei tale, și bonus, fiind în partea de sus, vei atrage atenția asupra feței tale.

  1. Încălțămintea contează

Uneori uităm de acest aspect. Dar, o pereche de încălțăminte îți poate scoate din anonimat o ținută banală.

Alteori, poate nu punem accent pe ele, dar e necesar să fie din aceeași poveste, să fie curate și îngrijite. Perechea de adidași de sală sau de alergat nu sunt o soluție.

Caută pantofi cu detalii interesante. Există încălțăminte plată confortabilă, care sunt și atractive vizual. De exemplu, o pereche de pantofi sport argintii din piele, deși sunt foarte casual, pot adăuga un nivel de sofisticare. Un finisaj metalic sau cu patină  pe un pantof aduce nivelul de rafinament la un alt nivel. Pantofii oxford, kitten heels, botinele pot fi niște alegeri excelente să poți bifa și comoditatea și eleganța.

 

  1. Croiala corectă

Ce am uitat noi este că...marile branduri de haine lucrează cu niște tipare. Și e normal să nu ne vină toate perfect..pentu că noi suntem unici.

Asigură-te că hainele tale se potrivesc corect. Adesea, când căutăm confortul, alegem și mărimi mai mari decât ar fi necesar.

Merită ca hainele tale să se potrivească perfect și să te simți minunat și atractivă în ele. Asigură-te că nu porți prea mult volum în același timp. Prea mult material te învăluie și te poate face să arăți mai mare. La un palton cu volum alege haine croite pe corp.

 

  1. Alege o piesă cheie

Piesele cheie pot fi articole vestimentare cu model sau în culori și texturi îndrăznețe, sau accesorii care vorbesc de la sine. Nu toate imprimeurile și modelele sunt piese cheie în garderoba ta. Unele sunt mai subtile, ca un fir auriu, în timp ce altele sunt mai îndrăznețe și merită sa fie în lumina reflectoarelor.

Alegerea unui imprimeu poate să facă toată treaba pentru întreaga ținută. Poate adăuga dramă, personalitate și creativitate. Îți simplifică tot procesul de a te îmbrăca – devine rapid și ușor, fără să te gândești prea mult la combinarea mai multor articole de îmbrăcăminte diferite.

Grijă mare la imprimeuri de doamnă în vârstă. Dacă vreunul îți amintește de bunica ta, mai bine fugi de el :)).

 

  1. Îngrijirea

Atenția la detalii este întotdeauna cireașa de pe tort.  Poți avea cea mai fabuloasă ținută din lume, dar dacă tu nu ești îngrijită, nu vei niciodată de o eleganță reală. Nu trebuie să petreci ore în șir, dar 5-10 minute pentru păr și machiaj vor face minuni. Plus o manichiură îngrijită – nu neapărat unghii roșii.

 

Dacă le bifezi pe toate 5, cu siguranță nu vei fi trecută cu vederea.

 

Art your Style, Everyday!

Share:

Citeste si

Când ai o dilemă între roz și roșu...mergi pe VIVA MAGENTA!
12 Feb 2023 12:02
Când ai o dilemă între roz și roșu...mergi pe VIVA MAGENTA! Înainte de Valentine’s Day și Dragobete vin la tine cu o propunere. De obicei, perioada asta e plină de roșu și roz prin magazine și prin reclame. Poat...
Cele mai întâlnite 3 greșeli de stil
19 Feb 2023 18:27
Oare îți sună cunoscut?    „Am atât de multe haine frumoase, dar nu știu niciodată ce și cum să port...   Așa că mă întorc mereu la aceleași câteva ținute care m-au plictisit&helli...
Quiet luxury, old money sau stilul clasic?
29 Jan 2024 12:10
Stilul quiet luxury, old money sau... Clasic, elegant, poate anii 90 sau franțuzesc.  Toate se învârt în jurul unor elemente comune. Trendul a apărut anul trecut, a fost super hype cu el, dar eu simt că acum e momen...
Bluza cu dungi
23 May 2023 11:44
Bluza cu dungi orizontale sau mariniera   E o piesă importantă pentru garderoba capsulă. Eu o recomand și în top 10 piese vestimentare indispensabile. E un print devenit neutru. Care merge în foarte multe combinații. Es...