×
 

Ce să (nu) ne luăm de la reduceri?

17 Jan 2021 14:23 | General | 526 Vizualizari
Ce să (nu) ne luăm de la reduceri?

Cred că e timpul să avem o discuție. Pentru smart shopping e nevoie de puțină pregătire înainte, de planificare și organizare – al timpului și al bugetului.

Să nu uităm, în primul rând, că industria modei este a doua cea mai mare poluatoare din lume, după industria petrolieră. Pornim cu gândul la cumpătare.

Efectele industriei modei asupra mediului înconjurător sunt: 20% din apele uzate ale lumii, 10% din emisiile de carbon și cantități uriașe de deșeuri aruncate la gropile de gunoi. Apoi, ele sunt arse, prin urmare aerul va fi poluat.

Pornind de la ideea de mai sus, te invit să treci printr-un proces mai amplu de evaluare al hainelor, înainte de a achiziționa ceva.

Sfaturi de avut în vedere înainte de a cumpăra un nou articol vestimentar:

  • Nu face achiziții vestimentare la impuls, alege piese care îți plac cu adevărat și pe care știi că le vei păstra pentru mult timp, care ți se potrivesc ca stil, siluetă și paletă cromatică
  • Caută îmbrăcăminte de calitate, din materiale bune, care nu se deteriorează rapid
  • Evită țesăturile sintetice, de tip poliester, care ajung să polueze mările și oceanele, și alege articole vestimentare din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau chiar țesături reciclate.
  • Alege piese cu o croială clasică, care pot fi ușor de purtat și în sezoanele următoare
  • Organizează-ți garderoba astfel încât să poți vedea tot ce ai în dulap. Așa poți să vizualizezi și alte combinații între hainele pe care le ai și îți exersezi creativitatea. ( dacă ai nevoie de ajutor la wardrobe detox, doar lasă-mi un mail)

Și, acum, dacă te întrebi totuși ce ar merita atenția ta în sezonul reducerilor, mai jos găsești o listă scurtă de piese vestimentare și accesorii:

  1. Hanoracul călduros ( bun și primăvara la o combinație stilistică în straturi, chiar și vara pe o vreme mai rece) 
  2. Cămașa albă ( bună de asortat în orice sezon, de la blugi, la fustă, cu tocuri sau cu pantofi sport)      
  3. Costumul în două piese sau sacoul de costum ( care merge și la o ținută elegantă dar și la una smart casual, în funcție de eveniment)  
  4. Paltonul ( mergi pe o croială clasică, dar nu neapărat o culoare închisă – îndrăznește să aduci puțină veselie în garderobă) 
  5. O pereche de ghete, bocanci ( simpli, negri, dar care vor merge și în următorii 2-3 ani)...sau o pereche de cizme 

 

Iar înainte de a decide dacă vei cumpăra acel lucru, răspunde la următoarele întrebări:

👗 Se potrivește stilului meu?

👗 Croiala se potrivește siluetei mele?

👗 Cum se întreține?

👗 Pot să îl combin cu încă trei piese pe care le am deja în dulap?

👗 Dacă nu era la reduceri, îl mai cumpăram?

ps*: chiar poți să mai aștepți o zi pentru a medita la achiziție ( și dacă nu mai găsești piesa respectivă, nu era pentru tine :P)

 

Last point, dar foarte important.

Costul per purtare. Dacă o haină costă puțin, dar o porți doar de 2-3 ori, atunci costă mult! Provocarea este să fii sigură că vei purta acea piesă de minim 30 de ori.

Cum ți se pare?

 

Smart shopping pentru mine înseamnă să treci constant și conștient printr-un proces de selecție, când faci cumpărături de haine și accesorii.

Dacă mai ai întrebări, lasă-mi un mesaj și te ajut cu drag.

Art your style, everyday!

Share:

Citeste si

Toamna blândă și tricoul alb
26 Sep 2023 22:21
Avem o toamnă caldă, cuminte care ne lasă libere să (mai) purtăm hainele de vară. Ce piese vestimentare crezi că sunt de păstrat pe sezonul de tranziție? Îți zic secretul – tricourile și bluzele cu bretele. De ce? ...
Când ai o dilemă între roz și roșu...mergi pe VIVA MAGENTA!
12 Feb 2023 12:02
Când ai o dilemă între roz și roșu...mergi pe VIVA MAGENTA! Înainte de Valentine’s Day și Dragobete vin la tine cu o propunere. De obicei, perioada asta e plină de roșu și roz prin magazine și prin reclame. Poat...
Quiet luxury, old money sau stilul clasic?
29 Jan 2024 12:10
Stilul quiet luxury, old money sau... Clasic, elegant, poate anii 90 sau franțuzesc.  Toate se învârt în jurul unor elemente comune. Trendul a apărut anul trecut, a fost super hype cu el, dar eu simt că acum e momen...
Blugii de tip slouchy pentru silueta ta
08 Nov 2020 23:28 | General
Vrei să îți cumperi o pereche de blugi noi, cum sunt de exemplu cei de tip slouchy - acei blugi care nu sunt nici mom jeans, nici boyfriend. Sunt ceva între. ...