×
 

Vrei și stil și funcționalitate? Trenciul e răspunsul tău

18 Apr 2021 07:04 | General | 244 Vizualizari
Vrei și stil și funcționalitate? Trenciul e răspunsul tău

Cum să porți cu stil trenciul clasic? Dar de ce clasic?

Să începem cu puțină istorie...

Haină inventată de Thomas Burberry în 1879. Folosită în Primul Război Mondial. Este dintr-un material rezistent la intemperii, cu o sumedenie de detalii care merită puțină atenție.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Guler Napoleon – poate fi ridicat și întors pentru a proteja purtătorul de ploaie și vânt.
 2. Agățătoare și gaură – fixare rapidă pentru închiderea gulerului
 3. Cataramă la gât – folosit pentru întărirea gulerului
 4. Epoleți – folosit să agăți accesorii la care trebuia să ajungi ușor, cum erau binoclul, mănușile sau măștile de gaz
 5. Curea cu inel în D – folosită pentru a fixa articole importante de talie, cum ar fi arme de foc, grenade sau hărțile
 6. Clapetă pistol – obișnuia să oprească ploaia de a intra în interior, în momentul tragerii
 7. Buzunar de furtună – un buzunar care putea fi folosit atât din interior cât și din exterior, care putea fi închis cu un nasture pentru a feri de ploaie
 8. Curele la manșetă- folosite pentru a lega articole de braț, cum ar fi hărțile. Fereau și în caz de umezeală
 9. Căptușeală detașabilă – căptușeală izolată, detașabilă, care putea fi folosită ca pătură
 10. Clapeta de la spate – ajuta la circularea aerului în partea din spate a hainei
 11. Aerisire la spate – ușurarea mobilității

Așa că data viitoare când îți pui trenciul favorit, e posibil să apreciezi mai mult detaliile hainei decât doar pentru partea estetică. Acum știi tot despre funcționalitate.

 

În anii 50 a fost preluat de vedetele de la Hollywood, Audrey Hepburn sau Catherine Deneuve, și de atunci a devenit un must-have în orice garderobă și un item reinterpretat sezon de sezon de mai toți designerii.

 

Ce culore să aibă trenciul?

De obicei bej, pentru că în trecut soldații erau camuflați de această culoare în tranșee. Nuanțele de bej sunt considerate acum atemporale și pot fi combinate cu orice.

O alternativă bună pentru bej este kaki-ul. Această culoarea flatează toate nuanțele de piele și arată și elegant. Alte culori acceptate pentru un trenci clasic sunt bleumarinul, albul și negrul.

 

Unde poți purta trenciul?

Oriunde! Trenciul este o piesă cu adevărat multifuncțională, care se potrivește oricărui stil și oricărei ocazii: la birou pentru un look business, casual peste blugi și un pulover și chiar și peste rochii de seară.

 

Cum porți trenciul corect?

Nu-l purta niciodată încheiat. Poartă-l, pur și simplu descheiat, lasă centura să atârne lejer în lateral sau leag-o la spate și marchează astfel talia. Alternativ, o modalitate stylish și sofisticată de a purta trenciul este pe umeri, ca pe o capă sau ca pe o pelerină,. Dacă te confrunți totuși cu temperaturi scăzute, pliază reverele și poartă-l descheiat, cu centura înnodată în față.

Nu lega niciodată centura într-o fundă, chiar dacă fundele sunt la modă. Înnoadă-l în schimb așa cum o fac parizienii, de două ori, într-o manieră relaxată și lejeră. Cu un nod nu poți da greș!

Câteva idei actuale ...

 

 

 

 

Art Your Style, Everyday!

 

Share:

Citeste si

TOP 10 articole vestimentare pentru sezonul rece
05 Oct 2021 15:53
A venit toamna. O dată cu ea, culorile și temperaturile se schimbă. De aceea, și noi ne ducem spre hainele noastre să facem o schimbare. Avem nevoie de haine mai groase, de culori vesele în viața noastră...așa că mai jos am organ...
Bluza cu dungi
23 May 2023 11:44
Bluza cu dungi orizontale sau mariniera   E o piesă importantă pentru garderoba capsulă. Eu o recomand și în top 10 piese vestimentare indispensabile. E un print devenit neutru. Care merge în foarte multe combinații. Es...
21 de experiențe, oameni și haine care mi-au făcut 2021 mai frumos
21 Dec 2021 01:39
21 pentru anul 2021 Acum pe final de an și aproape de Crăciun m-am hotărât să fac o listă (că doar nu degeaba îmi plac listele) cu oamenii care m-au ajutat să cresc anul acesta, experiențele care m-au învățat să fiu un o...
Vine primăvara...cu alaiul ei de rochii!
21 Mar 2021 09:05 | General
Pentru un nou început de sezon, ne uităm la cele mai recente apariții de street style din Milano și Paris pentru idei de ținute de primăvară. M-am lăsat inspirată de acele look-uri remarcabile și am reușit să creez un fel de formul...