×
 

Cele mai întâlnite 3 greșeli de stil

19 Feb 2023 18:27 | General | 312 Vizualizari
Cele mai întâlnite 3 greșeli de stil

Oare îți sună cunoscut?

 

 „Am atât de multe haine frumoase, dar nu știu niciodată ce și cum să port... 🤷

 Așa că mă întorc mereu la aceleași câteva ținute care m-au plictisit…”

 Acesta este una dintre frazele pe care le aud. Credem că dacă cumpărăm haine frumoase, se vor transforma prin magie în ținute elegante și garderobă funcțională.

 Dar nu funcționează așa. Există ceva mai mult decât haine frumoase.

 Și când sunt întrebată cum știi ce să îmbraci și să fii încrezătoare purtând acele haine, este mult despre a te cunoaște pe tine, corpul tău, ce funcționează pentru viața ta plus un pic de sistem în spate de pus la punct.

 Așadar, iată cele mai întâlnite 3 greșeli de stil și cum să le remediezi:

 

 1. Nu te cunoști pe tine și stilul tău

Când nu știi ce funcționează pentru tine (pentru corpul tău, pentru tine, pentru stilul tău de viață) vei fi distrasă de tendințele și brandurile care tot apar.

Dar când ai acel filtru, nu ești tentată așa ușor de tot ceea ce tocmai ai văzut la un influencer și „arăta foarte bine”.

Stilul este un mușchi și o abilitate pe care o poți dezvolta:

 - creează un moodboard pentru tine, care va da o direcție pentru stilul tău

 - analizează-ți stilul de viață, astfel încât să știi exact ce tip de ținute ai nevoie pentru viața ta

 - obișnuiește-te să experimentezi cu hainele tale, astfel încât să poți găsi siluetele pe care le iubești

 

  2. Cumpărături făcute random, fără un sistem

  - Gândește-te în seturi de ținute, nu articole vestimentare separate

 Vei putea crea cel puțin 3 ținute noi cu acest nou articol și cu ceea ce ai deja în dulap?  

Dacă nu, probabil vei ajunge cu încă o piesă nepurtată în dulapul tău.

  -  Nu cumpăra duplicate!

 Cumpărând a 10-a pereche de blugi albaștri ușor diferită, dar foarte asemănătoare, nu te va ajuta să creezi mai multe ținute și să aduci diversitate stilului tău.

 Așa se simt de fapt ținutele tale plictisitoare, dacă ai prea multe articole similare. În schimb, experimentează, încearcă diferite siluete, texturi și culori.

 

3. Dezorganizarea din dulap

Vrei să mă crezi sau nu, dar este extrem de greu să ai un stil cool și divers și să compui ținute drăguțe dacă garderoba ta este dezordonată.

 - Păstrarea hainelor pe care nu le porți

 Chiar trebuie să păstrezi acele haine vechi dacă ultima dată când le-ai purtat a fost în 2015? Nu, nu are sens…Toate acestea doar creează haos și confuzie pentru tine dimineața.

 - Păstrarea hainelor din diferite anotimpuri într-un singur loc

 În dulapul tău, vrei să ai doar îmbrăcăminte de sezon, astfel încât să nu fii copleșit de tot ce ai acolo. Rămâi la alegerile implicite (adică fix ținutele alea care te plictisesc).

- Sistem de stocare confuz

 Depinde de tine să decizi cum vrei să depozitezi hainele, dar în spate trebuie să existe o logică – fie sortezi totul după culoare, sauo altă opțiune – după tipul de îmbrăcăminte. Toate fustele tale ar merge într-un loc, sacourile în altul, rochiile în altul, etc. Atunci este mult mai ușor să creezi ținute!

 

Vrei să schimbi asta? Hai să pornim la treabă împreună 🧚‍♀️

Share:

Citeste si

Toamna blândă și tricoul alb
26 Sep 2023 22:21
Avem o toamnă caldă, cuminte care ne lasă libere să (mai) purtăm hainele de vară. Ce piese vestimentare crezi că sunt de păstrat pe sezonul de tranziție? Îți zic secretul – tricourile și bluzele cu bretele. De ce? ...
Ce să (nu) ne luăm de la reduceri?
17 Jan 2021 14:23 | General
Cred că e timpul să avem o discuție. Pentru smart shopping e nevoie de puțină pregătire înainte, de planificare și organizare – al timpului și al bugetului. ...
TOP 10 articole vestimentare pentru sezonul rece
05 Oct 2021 15:53 | General
A venit toamna. O dată cu ea, culorile și temperaturile se schimbă. De aceea, și noi ne ducem spre hainele noastre să facem o schimbare. Avem nevoie de haine mai groase, de culori vesele în viața noastră...așa că mai jos am organ...
Când ai o dilemă între roz și roșu...mergi pe VIVA MAGENTA!
12 Feb 2023 12:02
Când ai o dilemă între roz și roșu...mergi pe VIVA MAGENTA! Înainte de Valentine’s Day și Dragobete vin la tine cu o propunere. De obicei, perioada asta e plină de roșu și roz prin magazine și prin reclame. Poat...