×
 

Ce purtăm în sezonul cald 2024?

11 Mar 2024 22:57 | General | 210 Vizualizari
Ce purtăm în sezonul cald 2024?

Tendințe, trenduri, ce se mai poartă pe podium în primăvara și vara asta?

O să încerc să fac un obicei din asta. Vin la voi cu informații fresh de pe podium să fim puse în temă cu situația globală din punct de vedere estetic. Apoi săptămânal să aduc propuneri din magazinele noastre și cum le putem integra în garderobele noastre de oameni normali. Ce zici? Sună bine și pentru tine?

Îți zic sincer..nu o să înșir aici toate tendințele propuse de marile case de modă. Am făcut o selecție, le-am filtrat cu gândul la tine, o femeie normală, care lucrează uneori de acasă, alteori dintr-o cafenea, aleargă cu copiii pe la diverse activități sau iese cu prietenii seara după birou.

 

1. BULINELE

Vrei un imprimeu cool pentru vacanța ta? Bulinele de mici sau mari dimensiuni, poate în culori diferite pe același material, ele pot fi o alegere stilată dacă vrei să ai o apariție greu de trecut cu vederea.

Rochia din mătase cu buline, cu un aspect de film, amintind de gloria filmelor lui Fellini, va face multe victime în rândul fashionistelor și rămâne un punct de referință pentru oricine își dorește o investiție în… buline.

 

2. ROCHIA ALBĂ

Vedeta sezonului cald. Albul tău. Adică alege albul care ți se potrivește și poartă-l din cap până în picioare. Miuccia Prada a dat tonul cu rochiile albe din muselină, simple, diafane, dar cu accente dure, celebre din 1996.

Poți alege diverse croieli – feminină, cu volane sau cu decupaje, iar pentru un plus de energie în stilizarea ținutei te poți duce spre o pereche de pantofi într-o culoare neașteptată.

 

3. TRANDAFIRI & MULTE FLORI

Flori – cum altfel să spui că a venit primăvara, a revenit pofta de viață și vrem să înflorim la rândul nostru ? Cu multe multe flori – aplicate 3D, croșetate, sau imprimate.

Dacă alegi o broșă sau un detaliu de floare enormă, aplicată, poate fi un accesoriu în sine, te poate salva dacă ai nevoie de ceva wow, abilitățile tale stilistice vor înflori la propriu, pentru că mix-urile pe care le poți face plecând de la acest motiv sunt nelimitate. Mergi pe culori tari sau imprimeuri în nuanțe opuse.

 

4. FRANJURI

Great Gatsby, anii 20...

Franjurii sunt amuzanți, sexy, ușor de purtat, party ready, ne-am obișnuit deja cu ei.

Arată fain pe o rochie din paiete sau din mătase, trebuie sã aibă o greutate pentru a obține efectul maxim și pot fi asociați, ca stare de spirit, cu efervescența bulelor dintr-o cupă de șampanie. E păcat să nu experimentezi asta măcar o dată, mai ales când te simți nostalgică.

 

5. PEPLUM

Peplum este acel volan, déjà clasic în materie de tipare care are mai multe avantaje - poate oferi structură dacă alegi un top sau un blazer tip corset sau imprimă acel efect romantic, feminin, dacã optezi pentru un top vaporos.

Peplumul ajută pentru a ascunde burtica, sau pentru siluetele de tip triunghi inversat pentru că adaugă volum în partea de jos. Este foarte ok și pentru cele cu silueta de tip coloană pentru că aduce rotunjimi în ținută.

 

6. METALIC

Unul dintre cele mai puternice curente în modă.

Poți alege un sacou, o pereche de jeanși sau chiar un top pe care să îl combini cu ce ai tu chef, inclusiv cu o cămașă relaxată din denim.

Sezonul acesta îl poți considera la culori neutre.

 

7. POLO TEAM

Tricourile polo au fost cool dintotdeauna - de la imaginile iconice cu Audrey Hepburn, un tricou polo va asigura acea apariție semi burgheză, relaxată, rafinată, mereu clasică dar actuală.

Poți alege unul strâmt, scurt, sau un model oversize cu dungi, în genul celor purtate în universitățile americane, alături de un blazer masculin, sau o pereche de pantaloni scurți.

 

8. ANII 90

Deși pare la îndemâna oricui să asocieze o cămașă din poplin cu o pereche de pantaloni largi, riscul de a arăta banal e foarte mare.

Grijă la materialele alese, la coafură - toate elementele secundare sunt vitale dacă îți doresti un look impecabil, dar care să fie relevant oricând și să vorbească despre abilitățile tale de a introduce elemente noi în garderobă, păstrând accentele clasice.


Am adus 8 elemente în prim plan. Tu pe care îl alegi pentru dulapul tău?

 

Hai să povestim puțin și despre câteva direcții din zona accesoriilor. Pe ce să ne focusăm când vine vorba de ele?

1. PERLE - mai mari, voluminoase, nimic prea cuminte sau prea de pe vremuri. Inspiră-te din "Breakfast at Tiffany's".

sursa: InStyle

 

2. LANȚURI MULTIPLE - diferte dimensiuni, culori și metale. Uităm de regula argintiu doar sau auriu doar. Mix it up!

 

3. BRĂȚĂRI XXL - late, colorate, din metal sau plastic

sursa: Vogue

4. CURELE STATEMENT - cu ținte, late, purtate pe șolduri sau tip brâu

sursa: Vogue

 

Eu o să culeg cel puțin două propuneri de mai sus. Ghicești pe care? :)

Share:

Citeste si

Atelier de stil - Cum să te îmbraci pentru forma corpului tău?
28 Oct 2020 23:25 | General
Atelier online – Cum să te îmbraci pentru silueta ta?&l...
20 de lucruri și experiențe pe care le-am ales în 2020
20 Dec 2020 00:00 | General
Long time no see..dar, uite, că a sosit și ultima lună din, deja celebrul an, 2020. ...
Bluza cu dungi
23 May 2023 11:44
Bluza cu dungi orizontale sau mariniera   E o piesă importantă pentru garderoba capsulă. Eu o recomand și în top 10 piese vestimentare indispensabile. E un print devenit neutru. Care merge în foarte multe combinații. Es...
Ce să (nu) ne luăm de la reduceri?
17 Jan 2021 14:23 | General
Cred că e timpul să avem o discuție. Pentru smart shopping e nevoie de puțină pregătire înainte, de planificare și organizare – al timpului și al bugetului. ...