×
 

6 pași spre stilul tău personal

19 May 2024 09:08 | General | 202 Vizualizari
6 pași spre stilul tău personal

Stilul nu e aceeași chestie cu moda. Noi consumăm multă modă, iar marketingul nu se oprește niciodată din a ne arăta ce e nou, ce e hot, ce e trendy acum.

Azi nu vorbim despre asta. Azi te invit la o pauză. Tu cu tine. Introspecție și apoi doze mici de claritate vor apărea.

Dacă vrei să îți placă de tine mai mult atunci când îți compui ținutele, dacă apreciezi complimentele celorlalți, dacă știi că poți mai bine, dar poate până acum nu ți-ai alocat timpul necesar, atunci this is it!

Te las cu o serie de pași pe care te invit să îi parcurgi în tihnă, să ții cont de toți 6, să scrii sau să documentezi această explorare pentru a-ți fi ușor și pe viitor.

 

6 pași prin care îți descoperi stilul personal

 

1. Moodboard sau colecție de “fițuici”

Online, pe Pinterest poți aduna diverse stiluri sau ținute care îți fac cu ochiul.

Lucruri care rezonează cu tine, fie că sunt ținute întregi sau doar combinații de culori atrăgătoare, materiale textile frumoase, scene care evocă o anumită epocă sau sentiment sau orice altceva despre care crezi că vrei să exprimi cu hainele tale. 

Acesta este stilul tău. Treci prin ele din când în când și observă ce îți mai place în câteva luni sau chiar ani mai târziu și vezi ce e depășit. 

Eu am colaje pe Pinterest începute acum 7-8 ani și se “simt” anumite combinații deja old. Învechite aș zice, nu bătrânicioase. Oricum nu le șterg pentru că fac parte din trecutul meu și îmi dau un sentiment plăcut, de încredere și evoluție.

2. Notează-ți istoria stilului tău

Gândește-te la viața ta și fii atentă la lucrurile care te-au influențat cel mai mult. 

Părinții tăi, poate o mătușă, gașca de prieteni, împrejurimile, jobul tău, stilul tău de viață sau poate că stilul tău este fix pe dos față de unul sau toate aceste lucruri? Ce amintiri legate de haine te fac fericită și care te fac să vrei să fugi cât vezi cu ochii ?

3. Încercă mai multe stiluri

Experimentează!

Tot ceea ce știu despre stilul și gusturile mele a fost rezultatul încercării de ținute diferite.

Dacă bugetul tău nu îți permite, alege magazine second-hand sau lanțuri de magazine ieftine și șic pentru experimentele tale de stil. 

Când ești la cumpărături, încearcă și probează întotdeauna o multitudine de variante de haine și fă combinații pe tine. Chiar și ținutele care nu arată bine te vor educa despre ceea ce funcționează și ce nu.

 

4. Constant, pune-ți întrebări

Cu cât ai mai multe răspunsuri, cu atât stilul tău va fi mai definit. 

Ce proporții te fac să arăți cel mai bine? 

Ce tipuri de țesături și culori îți plac?

Ce fel de stare de spirit vrei să creezi în jurul tău? 

La ce piese din dulapul tău revii iar și iar?

 

5. Găsește-ți mentorii de stil și inspirația

Identificarea cu cineva al cărui stil îl admiri este o modalitate excelentă de a-ți da seama dacă acel ceva ești „tu”. 

Ori de câte ori nu sunt sigură de o ținută, mă întreb: „I-ar plăcea lui Sarah Jessica Parker asta?” Este ca și cum ai avea cel mai bun prieten al tău stând cu tine în dulap spunând da sau nu. 

Caută inspirație în afara modei. Găsirea propriei inspirații mai puțin evidente contribuie în mare măsură la a-ți face stilul unic. 

Spectacolele din muzee, filmele, tendințele culturale, călătoriile și experiența personală îi inspiră pe creatorii de modă în timp ce își dezvoltă colecțiile. De ce nu ar putea să te inspire și pe tine? Inspirația personală este egală cu stilul personal.

6. Fă un efort

Stilul nu va apărea singur în viața ta. Întotdeauna mă simt și arăt cel mai bine când sunt îmbrăcată în haine de eveniment sau de seară pentru că atunci depun cel mai mare efort. Nu poți depune același efort în fiecare dimineață, dar energia bună dată de o ținută îngrijită și de care ți-a păsat când ai gândit-o te va ține toată ziua.

 

Art Your Style!

Share:

Citeste si

23 de momente din 2023
23 Dec 2023 23:23
23 de oameni, momente si haine din anul 2023 Cum deja v-am obișnuit, articolul cu recomandări și recunoștință vine înainte de Crăciun. Știu că deja cadourile au fost cumpărate și împachetate dar, las toate ideile de aici ...
Vrei și stil și funcționalitate? Trenciul e răspunsul tău
18 Apr 2021 07:04 | General
Cum să porți cu stil trenciul clasic? Dar de ce clasic? ...
Un nou sezon, o nouă garderobă
03 May 2022 11:50 | General
Trecerea la noul sezon   Dacă încă nu ai simțit momentul să faci switch la garderoba de vară, te înțeleg. Vremea ne-a ținut o perioadă în șah și nu prea ne-a lăsat să scoatem sandalele și pantalonii subțiri ...
Bluza cu dungi
23 May 2023 11:44
Bluza cu dungi orizontale sau mariniera   E o piesă importantă pentru garderoba capsulă. Eu o recomand și în top 10 piese vestimentare indispensabile. E un print devenit neutru. Care merge în foarte multe combinații. Es...