×
 

Blugii de tip slouchy pentru silueta ta

08 Nov 2020 23:28 | General | 862 Vizualizari
Blugii de tip slouchy pentru silueta ta

Vrei să îți cumperi o pereche de blugi noi, cum sunt de exemplu cei de tip slouchy - acei blugi care nu sunt nici mom jeans, nici boyfriend. Sunt ceva între.

Blugii de acest tip sunt cei cu talia medie spre înaltă, care în general adaugă volum în zona șoldurilor, de o lungime deasupra gleznei. Care pot fi purtați cu bocanci, ghete, ciocate, sneakersi, tenisi sau cu pantofi cu toc.

Dar pentru a-i asorta la fiecare tip de siluetă, vin la voi cu câteva mici trucuri, care o dată aplicate, îți vor intra în rutină.

 

Să începem!

Silueta « Triunghi Inversat »

Silueta de tip « triunghi inversat » este, în general, mai mare în zona umerilor, spre deosebire de șolduri.

Se recomandă evitarea culorilor deschise în partea de sus, de aceea, propun un tricou negru cu decolteul în « V ». Acest tip de decolteu avantajeaza orice siluetă deoarece, vizual, se observă ideea de alungire.

Geaca din denim cu buzunare trebuie evitată ( nu ca în poză ), în schimb încercați un blazer sau un cardigan simplu, fără epoleți, alte buzunare sau umeri bufanți.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silueta de tip pară, sau triunghi

Blugii adaugă deja volum în partea de jos ( unde, în general silueta de tip pară are șoldurile mai late decât umerii), așa că este nevoie să plusăm în partea de sus cu niște volum. O bluză supradimensionată, cu umeri bufanți, sau cu aplicații pe mâneci este secretul.

Dacă adaugi și un sacou supradimensionat, sau ușor masculin creezi volumul dorit.

La încălțăminte, optează pentru niște botine cu vârf ascuțit, pentru a-ți alungi întreaga siluetă.

 

Silueta dreaptă

Sau silueta de tip coloană este, în general, aproape egală în umeri, talie și șolduri. Ce ne dorim să facem când avem acest tip de siluetă este să evidențiem talia.

Pentru că am adăugat volum în partea de jos cu blugii un pic mai largi, recomand să purtați în partea de sus ceva care dă volum, de exemplu o bluză cu dungi orizontale, de tip marinăresc. Talia este bine evidențiată cu o curea roșie.

 

Silueta de tip măr

Silueta măr se caracterizează cu o talie mai voluminoasă, mai zicem noi cu "burtică". De aceea, nu se recomandă evidențierea taliei, dar în schimb se pune accent pe glezne, sau pe decolteu, cu ajutorul bijuteriilor.

Recomand o bluză cu decolteul mai adânc, sau pe rotund, dar nu la baza gâtului.

O pereche de sandale cu toc, platforme sau espadrilele (preferatele mele în sezonul de vară) vă vor pune în evidență glezna subțire. Pentru iarnă, o pereche de botine cu toc gros sunt potrivite.

    

 

Silueta clepsidră

Silueta clepsidră are proporțiile echilibrate, cu talie marcată. Tot ce trebuie să faci atunci când îți compui o ținută este să păstrezi armonia între partea de sus și partea de jos.

De exemplu, dacă adaugi volum în partea de sus, nu uita să echilibrezi cu o fustă cu o croială mai amplă sau cu o pereche de pantaloni palazzo.

Eu am asortat o curea pentru a-mi marca talia și o cămașă albă care echilibrează volumul adăugat de modelul blugilor. Albul mărește optic și adaugă volum.

Tu știi unde te încadrezi? Care este forma corpului tău, și cum, cu ajutorul hainelor o poți armoniza pentru a lăsa o imagine plăcută ochiului?

Poți afla toate informațiile, dar și multe altele la atelierul de pe 19 noiembrie, care se va desfășura online. Mai multe detalii găsești aici      

 

                

Art your style everyday!

Share:

Citeste si

Ce purtăm în sezonul cald 2024?
11 Mar 2024 22:57
Tendințe, trenduri, ce se mai poartă pe podium în primăvara și vara asta? O să încerc să fac un obicei din asta. Vin la voi cu informații fresh de pe podium să fim puse în temă cu situația globală din punct de vedere e...
21 de experiențe, oameni și haine care mi-au făcut 2021 mai frumos
21 Dec 2021 01:39 | General
21 pentru anul 2021 Acum pe final de an și aproape de Crăciun m-am hotărât să fac o listă (că doar nu degeaba îmi plac listele) cu oamenii care m-au ajutat să cresc anul acesta, experiențele care m-au învățat să fiu un o...
Top 6 piese de bază pentru toamnă
03 Sep 2020 23:20 | General
Care sunt piesele care merită atenția ta, toamna aceasta? ...
Lecția de stil - 4 idei de a purta puloverul bleumarin
12 Jan 2023 22:42 | General
Doza de stil din ianuarie - Cum să porți puloverul bleumarin în 4 moduri diferite? În colajele alcătuite azi nu e foarte multă culoare pentru că vreau să lucrăm împreună pe o garderobă capsulă. Să poți găsi u...